Thuiszorg Appelscha: zo lang mogelijk zelfstandig wonen met ZorgThuis

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Met ZorgThuis van Liante is dat mogelijk op een veilige manier. Wij zorgen voor ondersteuning bij huishoudelijke taken en/of zorgtaken. Met hulp van thuiszorg in Appelscha kunt u blijven genieten van uw eigen huis, tuin en vertrouwde omgeving.

U bent vitaal en u kunt uzelf prima redden. Thuis blijven wonen is wat u het liefste wilt, maar op sommige vlakken kan een beetje hulp geen kwaad. ZorgThuis biedt diverse vormen van thuiszorg in Appelscha. Van hulp in het huishouden tot ondersteuning bij zorgtaken zoals wassen, douchen en aankleden. Verpleegkundige zorg is ook mogelijk, denk aan het aan- en uittrekken van steunkousen, het beheren van medicatie en wondverzorging. Op deze manier kunt u langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen.

Welke thuiszorg is er mogelijk?

Thuiszorg is mogelijk voor een korte periode of juist langdurig. Wanneer u kiest voor thuiszorg van ZorgThuis wordt er zorg verleend door medewerkers die bekend zijn in Appelscha en omgeving en volledig thuis zijn in de ouderenzorg. ZorgThuis heeft een breed zorgaanbod.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor huishoudelijke zorg. Dan kunt u denken aan hulp bij taken als schoonmaken, bedden opmaken of boodschappen doen. Heeft u hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging of verpleging? Zoals hulp bij douchen, het aan- en uittrekken van steunkousen en ondersteuning bij medicatie of wondverzorging. Dan is wijkverpleging wellicht de juiste oplossing voor u.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor thuiszorg in Appelscha. U kunt kiezen uit de volgende diensten:

Als u rechtstreeks via ZorgThuis van Liante hulp laat komen bent u volledig eigen baas, maar dit werkt anders wanneer u thuiszorg via Wmo ontvangt. Op dit moment zijn er regels verbonden aan het ontvangen van hulp via Wmo, daarnaast wordt in Gemeente Smallingerland door de medewerker van Carins bepaald wat voor u passende zorg is en hoeveel hulp u krijgt. Neem voor meer informatie hierover contact op met ZorgThuis of via Carins.

Ons zorgaanbod

ZorgThuis biedt de volgende diensten aan:

Vorige
Volgende

Thuiszorg Appelscha aanvragen

Wat heeft u nodig om in aanmerking te komen voor thuiszorg in Appelscha? Dat is afhankelijk van welke dienst u graag gebruik wilt maken. Voor huishoudelijke zorg kunt u altijd terecht bij ZorgThuis van Liante. Zowel particulier als via de gemeente, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Er is geen verwijzing van de huisarts nodig voor wijkverpleging. Heeft u zorg nodig, dan kijkt de wijkverpleegkundige graag samen met u welke zorg u precies nodig heeft. De uitgebreidere pakketten (Volledig Pakket Thuis en Modulair Pakket Thuis) met verpleegkundige zorg vragen om een WIz-indicatie.

Voor vragen over thuiszorg in Appelscha kunt u contact opnemen met ZorgThuis, via telefoonnummer 06-135 637 66.

 

Wat zijn de kosten voor thuiszorg in Appelscha?

De kosten van zorg aan huis in Appelscha lopen uiteen. Dit is afhankelijk van welke dienst u wilt afnemen. Wijkverpleging en verzorging bij u thuis zijn onderdeel van het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat deze zorg vergoed wordt en dat u geen eigen risico hoeft te betalen.Voor hulp in het huishouden betaalt u in veel  gevallen een eigen bijdrage. Dat bepaalt de gemeente. Hulp bij het huishouden valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De facturatie wordt gedaan door het CAK. Voor zorgpakketten die u zelf samenstelt is een WIz-indicatie nodig. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Die bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Wilt u weten waar u aan toe bent? Op de website van het CAK is een rekenhulp beschikbaar.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over ZorgThuis of over verdere zorgdiensten? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 06 579 577 14. We kijken graag met u naar wat de mogelijkheden zijn.

Wonen in Appelscha: als zelfstandig wonen niet meer lukt

Natuurlijk blijft u het liefste wonen zoals u dat gewend was. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten.

In Appelscha vindt u onze locatie Riemsoord. Een modern multifunctioneel woonzorgcentrum voor alleenstaanden en echtparen. U kunt bij Riemsoord kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt.

Werken en leren

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s voor ZorgThuis en onze zeven woonzorgcentra. Alle vacatures die op dit moment open staan kun je vinden op onze vacaturewebsite. Als er niets voor je bij staat kun je ook vrijblijvend een afspraak maken via het contactformulier. Dan maken we even kennis met een kopje koffie op één van onze locaties en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!