Thuiszorg Drachten: zelfstandig wonen met hulp van ZorgThuis

Het bed opmaken of uw steunkousen uittrekken: als u ouder wordt, worden bepaalde huishoudelijke of zorgtaken te zwaar. Dat betekent gelukkig niet meteen dat u moet verhuizen. Met thuiszorg in Drachten van Liante is het mogelijk om in uw eigen huis te blijven wonen. Met een beetje hulp bij de dingen die niet meer zo gemakkelijk gaan.

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar dat moet wel veilig zijn. ZorgThuis kan u helpen bij huishoudelijke taken en/of zorgtaken. Met hulp van thuiszorg in Drachten kunt u blijven genieten van uw eigen huis, tuin en vertrouwde omgeving.

 ZorgThuis biedt diverse vormen van thuiszorg in Drachten. Van hulp in het huishouden tot ondersteuning bij zorgtaken zoals wassen, douchen en aankleden. Verpleegkundige zorg is ook mogelijk: denk aan het aan- en uittrekken van steunkousen, het beheren van medicatie en wondverzorging. Op deze manier kunt u langer in uw eigen huis blijven wonen.

Welke thuiszorg is er mogelijk?

Er zijn verschillende vormen van thuiszorg mogelijk in Drachten. Het is mogelijk om tijdelijk zorg aan huis te krijgen nadat u bent geopereerd tot u bent hersteld. Maar ook langdurige thuiszorg is een optie. Onze medewerkers zijn bekend in Drachten en omgeving en zijn volledig thuis in de ouderenzorg. Ze helpen u graag.

ZorgThuis heeft een breed zorgaanbod. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor huishoudelijke zorg. Dan kunt u denken aan hulp bij taken als schoonmaken, bedden opmaken of boodschappen doen. Heeft u hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging of verpleging zoals hulp bij douchen, het aan- en uittrekken van steunkousen en ondersteuning bij medicatie of wondverzorging? Dan is wijkverpleging wellicht de juiste oplossing voor u.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor thuiszorg in Drachten. U kunt kiezen uit de volgende diensten:

Ons zorgaanbod

ZorgThuis biedt de volgende diensten aan:

Vorige
Volgende

Thuiszorg Drachten aanvragen

Wat heeft u nodig om in aanmerking te komen voor thuiszorg in Drachten? Dat is afhankelijk van welke dienst u graag gebruik wilt maken. Huishoudelijke zorg is altijd af te nemen bij ZorgThuis, met of zonder indicatie van de gemeente (Wmo). Er is geen verwijzing van de huisarts nodig voor wijkverpleging. Heeft u zorg nodig, dan kijkt de wijkverpleegkundige graag samen met u welke zorg u precies nodig heeft.

De uitgebreidere pakketten (Volledig Pakket Thuis en Modulair Pakket Thuis) met verpleegkundige zorg vragen om een WIz-indicatie.

Voor vragen over thuiszorg in Drachten kunt u contact opnemen met ZorgThuis, via telefoonnummer 06-135 637 66.

Wat zijn de kosten voor thuiszorg in Drachten?

De kosten van thuiszorg in Drachten zijn afhankelijk van welke dienst u wilt afnemen.

Wijkverpleging en verzorging bij u thuis zijn onderdeel van het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat deze zorg vergoed wordt en dat u geen eigen risico hoeft te betalen.

Voor hulp in het huishouden betaalt u in veel gevallen een eigen bijdrage. Dat bepaalt de gemeente. Hulp bij het huishouden valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De facturatie wordt gedaan door het CAK. Voor zorgpakketten die u zelf samenstelt is een WIz-indicatie nodig. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Die bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Wilt u weten waar u aan toe bent? Op de website van het CAK is een rekenhulp beschikbaar.

Wonen in Drachten: als zelfstandig wonen niet langer gaat

Natuurlijk blijft u het liefst wonen zoals u gewend bent. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten.

In Drachten staan onze locaties De Lauwers en De Warrenhove. Dit zijn woonzorgcentrums voor echtparen en alleenstaanden. Er wordt huisvesting, verzorging, verpleging en begeleiding aangeboden. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt.

Wonen in Appelscha: als zelfstandig wonen niet meer lukt

Natuurlijk blijft u het liefste wonen zoals u dat gewend was. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten.

In Appelscha vindt u onze locatie Riemsoord. Een modern multifunctioneel woonzorgcentrum voor alleenstaanden en echtparen. U kunt bij Riemsoord kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt.

Werken en leren

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s voor ZorgThuis en onze zeven woonzorgcentra. Alle vacatures die op dit moment open staan kun je vinden op onze vacaturewebsite. Als er niets voor je bij staat kun je ook vrijblijvend een afspraak maken via het contactformulier. Dan maken we even kennis met een kopje koffie op één van onze locaties en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!