Thuiszorg Oosterwolde: voor kort- of langdurige hulp en zorg aan huis

Blijf zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen met ZorgThuis van Liante. Wij bieden ondersteuning voor huishoudelijke taken en/of zorgtaken met thuiszorg in Oosterwolde. Blijf genieten van uw vertrouwde omgeving met onze thuiszorg.

U bent vitaal en kunt uzelf goed redden, maar soms is wat extra hulp in huis prettig. Kies voor thuiszorg in Oosterwolde met ZorgThuis. Wij helpen met het huishouden en ondersteunen bij taken zoals wassen, douchen en aankleden. Verpleegkundige zorg, zoals het aan- en uittrekken van steunkousen, medicatiebeheer en wondverzorging, is ook een optie. Dit kan ook tijdelijk zijn. Zo kunt u langer thuis blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

Welke thuiszorg is er mogelijk?

Bij ZorgThuis kunt u zowel korte als langdurige thuiszorg ontvangen. Onze zorgverleners zijn bekend in Oosterwolde en omgeving en hebben veel ervaring in de ouderenzorg. We bieden een breed scala aan zorgmogelijkheden. Van tijdelijke oplossingen voor na een operatie tot structurele hulp aan huis.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor huishoudelijke hulp, zoals hulp bij schoonmaken, bedden opmaken en boodschappen doen. Als u assistentie nodig heeft bij persoonlijke verzorging of verpleging, zoals hulp bij douchen, het aan- en uittrekken van steunkousen, medicatiebeheer of wondverzorging, dan is wijkverpleging wellicht geschikt voor u.

Daarnaast zijn er nog veel meer opties voor thuiszorg in Oosterwolde. Hier zijn enkele van onze diensten:

Ons zorgaanbod

ZorgThuis biedt de volgende diensten aan:

Vorige
Volgende

Thuiszorg Oosterwolde aanvragen

Om in aanmerking te komen voor thuiszorg in Oosterwolde heeft u in sommige gevallen een indicatie nodig. Dat is afhankelijk van welke dienst u graag gebruik wilt maken.

  • Huishoudelijke zorg aanvragen kan altijd bij ZorgThuis van Liante. Zowel particulier als via de gemeente, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).
  • Voor wijkverpleging is geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt een aanvraag indienen wanneer u zorg nodig heeft en de wijkverpleegkundige bespreekt de mogelijkheden met u.
  • De uitgebreidere pakketten (Volledig Pakket Thuis en Modulair Pakket Thuis) met verpleegkundige zorg vragen om een WIz-indicatie.

Voor vragen over thuiszorg in Oosterwolde kunt u contact opnemen met ZorgThuis, via telefoonnummer 06-135 637 66.

Wat zijn de kosten voor thuiszorg in Oosterwolde?

De kosten van thuiszorg in Oosterwolde zijn afhankelijk van welke dienst u wilt afnemen. Sommige diensten vallen onder het basispakket van de zorgverzekering. Dat wil zeggen dat de zorg vergoed wordt en dat u geen eigen risico hoeft te betalen.

Voor andere diensten heeft u een indicatie nodig, bijvoorbeeld van de gemeente (Wmo) of een WIz-indicatie. Dan krijgt u te maken met het CAK, die u een eigen bijdrage in rekening brengt gebaseerd op uw inkomen en vermogen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over ZorgThuis Oosterwolde of over verdere zorgdiensten? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 06 135 637 66. We kijken graag met u naar wat de mogelijkheden zijn. 

Wonen in Oosterwolde: als zelfstandig wonen niet meer lukt

Natuurlijk blijft u het liefst thuis wonen in uw vertrouwde omgeving. Maar wanneer zelfstandig wonen steeds uitdagender wordt, kunt u in één van onze locaties komen wonen. Met alle gemakken dichtbij: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten.

In Oosterwolde vindt u onze locatie Rikkingahof. Een kleinschalige woonvorm waarbij er aandacht is voor u als persoon. U kunt bij Rikkingahof kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt.

Werken en leren

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s voor ZorgThuis en onze zeven woonzorgcentra. Alle vacatures die op dit moment open staan kun je vinden op onze vacaturewebsite. Als er niets voor je bij staat kun je ook vrijblijvend een afspraak maken via het contactformulier. Dan maken we even kennis met een kopje koffie op één van onze locaties en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!