Thuiszorg Wolvega: met ZorgThuis blijft u langer zelfstandig

In uw eigen huis blijven wonen is wat u het liefste wilt, maar op sommige vlakken zou een beetje hulp heel fijn zijn. Met ZorgThuis van Liante is thuis wonen mogelijk op een veilige manier. Wij zorgen voor ondersteuning bij huishoudelijke taken en/of zorgtaken. Met hulp van thuiszorg in Wolvega kunt u blijven genieten van uw vertrouwde omgeving. 

Stofzuigen, douchen en de was: u doet het allemaal nog zelf, maar binnenkort wordt u geopereerd en zult u een aantal weken moeten herstellen. Met ZorgThuis van Liante kunt u in die periode gewoon thuis blijven wonen en krijgt u extra hulp bij de huishoudelijke en/of zorgtaken. Ook als u niet herstellende bent van een operatie en gewoon graag wat extra hulp wilt, is thuiszorg mogelijk. Zodat u onbezorgd in uw vertrouwde omgeving kunt blijven zolang dat nog veilig kan.

Welke thuiszorg is er mogelijk?

Wanneer u kiest voor thuiszorg van ZorgThuis wordt er zorg verleend door medewerkers die bekend zijn in Wolvega en omgeving en volledig thuis zijn in de ouderenzorg. ZorgThuis heeft een breed zorgaanbod. Dit kan tijdelijk zijn, maar ook voor een langere periode.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor huishoudelijke zorg. Dan kunt u denken aan hulp bij taken als schoonmaken, bedden opmaken of boodschappen doen. Heeft u hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging of verpleging? Zoals hulp bij douchen, het aan- en uittrekken van steunkousen en ondersteuning bij medicatie of wondverzorging. Dan is wijkverpleging wellicht de juiste oplossing voor u.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor thuiszorg in Wolvega. U kunt kiezen uit de volgende diensten:

Ons zorgaanbod

ZorgThuis biedt de volgende diensten aan:

Vorige
Volgende

Thuiszorg Wolvega aanvragen

Afhankelijk van welke zorg u nodig heeft, kan het voorkomen dat u een indicatie nodig heeft. De uitgebreidere pakketten (Volledig Pakket Thuis en Modulair Pakket Thuis) met verpleegkundige zorg vragen bijvoorbeeld om een WIz-indicatie.

Er is geen verwijzing van de huisarts nodig voor wijkverpleging. Heeft u zorg nodig, dan kijkt de wijkverpleegkundige graag samen met u welke zorg u precies nodig heeft. Voor huishoudelijke zorg kunt u ook altijd terecht bij ZorgThuis van Liante. Zowel particulier als via de gemeente, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Voor vragen over thuiszorg in Wolvega kunt u contact opnemen met ZorgThuis, via telefoonnummer 06-135 637 66.

Wat zijn de kosten voor thuiszorg in Wolvega?

De kosten van zorg aan huis in Wolvega lopen uiteen. Dit is afhankelijk van welke dienst u wilt afnemen.

Wijkverpleging en verzorging bij u thuis zijn onderdeel van het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat deze zorg vergoed wordt en dat u geen eigen risico hoeft te betalen.

Voor hulp in het huishouden betaalt u in veel gevallen een eigen bijdrage. Dat bepaalt de gemeente. Hulp bij het huishouden valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De facturatie wordt gedaan door het CAK. Voor zorgpakketten die u zelf samenstelt is een WIz-indicatie nodig. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Die bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Wilt u weten waar u aan toe bent? Op de website van het CAK is een rekenhulp beschikbaar.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over ZorgThuis Wolvega of over verdere zorgdiensten? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 06 135 637 66. We kijken graag met u naar wat de mogelijkheden zijn. 

Wonen in Wolvega: als zelfstandig wonen niet meer lukt

Natuurlijk blijft u het liefst wonen zoals u gewend bent. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten.

In Wolvega hebben we twee locaties, beide op loopafstand van het centrum. In Lycklema Stins valt altijd van alles te beleven. Dit multifunctionele woonzorgcentrum biedt huisvesting, verzorging, verpleging en welzijn. Ook Sickenga-Oord is ook een multifunctioneel woonzorgcentrum met dezelfde faciliteiten. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt.

Werken en leren

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s voor ZorgThuis en onze zeven woonzorgcentra. Alle vacatures die op dit moment open staan kun je vinden op onze vacaturewebsite. Als er niets voor je bij staat kun je ook vrijblijvend een afspraak maken via het contactformulier. Dan maken we even kennis met een kopje koffie op één van onze locaties en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!