Modulair Pakket Thuis (MPT)

Onze zorg beperkt zich niet alleen tot standaard thuiszorg en zorg op de Liante locaties. Wij bieden u de mogelijkheid dat u ook thuis gebruik kunt maken van alle zorg en service die we ook in onze woonzorgcentra bieden. U heeft dan alles bij de hand, 24 uur per dag, in uw eigen omgeving.

Maatwerk

Dit valt onder de noemer Modulair Pakket Thuis (MPT): zorg en begeleiding op maat, voor de lange termijn in uw thuisomgeving. Denk hierbij aan verpleging en hulp bij persoonlijke zorg, afhankelijk van hoe u uw zorgpakket wilt samenstellen. Huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en medicijnen vallen niet onder het MPT, maar gewoon onder uw zorgverzekering. Ook het wassen van kleding komt voor uw eigen rekening. Gebruik maken van het MPT is alleen mogelijk als u thuis verantwoord en doelmatig zorg kunt krijgen. Wilt u meer weten dan gaan wij hier graag met u over in gesprek.

Uw eigen woning

Heeft u specifieke aanpassingen nodig in uw woning? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Voor algemene hulpmiddelen zoals een postoel, tillift en draaischijf kunt u terecht bij een hulpmiddelen winkel of mogelijk kan het via uw zorgverzekeraar geleverd worden. Woonlasten zoals huur, onderhoud, energie, belastingen, verzekeringen en abonnementen vallen niet onder het MPT. Deze blijft u – net als voorheen – zelf betalen.

Kosten

Het MPT wordt vergoed vanuit een Wlz-indicatie. Bij gebruik van MPT kunt u daarbij kiezen voor een PGB, zodat u de zorg zelf inkoopt. Deze eigen bijdrage is lager dan wanneer u in een woonzorgcentrum van Zorggroep Liante zou wonen. U kunt voor meer informatie over eigen bijdrage voor MPT, terecht op de website van CAK.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 06 287 497 19.

logo_liante_long

ZorgThuis is onderdeel van Zorggroep Liante. ZorgThuis biedt thuiszorg aan ouderen zodat zij langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Wilt u ondersteuning thuis?

Bel ons dan tussen 9.00 – 13.00 uur
via 06 422 144 64 (maandag t/m vrijdag)

Ons zorgaanbod

ZorgThuis biedt de volgende diensten aan:

Vorige
Volgende

Wonen bij Zorggroep Liante

Natuurlijk blijft u het liefste wonen zoals u dat gewend was. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten. Dat zorgt voor een zeker gevoel.