Volledig Pakket Thuis (VPT)

Wilt u graag thuis blijven wonen, maar heeft u wel 24uurs zorg in de nabijheid nodig? Dan bieden wij vanuit ZorgThuis het Volledig Pakket Thuis (VPT) aan. Zo kunt u verantwoord thuis blijven wonen mét de zorg die u nodig heeft binnen handbereik.

Maatwerk

Volledig Pakket Thuis is zorg en begeleiding op maat, voor de lange termijn, in uw eigen woning. Het is vergelijkbaar met zorg die in een woonzorgcentrum geleverd wordt. VPT bestaat niet uit een vast pakket aan zorg en dienstverlening. Samen maken we afspraken hoe we uw volledige pakket thuis samenstellen geheel op uw wensen en behoeften. Deze afspraken leggen we vast in een zorgplan. Verandert uw persoonlijke situatie? Dan passen we in overleg uw pakket aan.

Zorg binnen Volledig Pakket Thuis

Het VPT biedt dezelfde zorg, diensten en hulp thuis als in een woonzorgcentrum. Deze zorg kan bestaan uit:

  • Persoonlijke verzorging (zoals hulp bij het wassen, aankleden en aan- en uittrekken van steunkousen)
  • Verpleging
  • Ondersteuning van de mantelzorger
  • Begeleiding (individueel en in groepsverband in een dagbesteding van één van onze locaties of elders, inclusief vervoer)
  • Huishoudelijke hulp
  • Personenalarmering met zorgopvolging
  • Verstrekken van eten en drinken, in natura of via een financiële vergoeding

Eigen verantwoording

Woonlasten zoals huur, onderhoud, energie, belastingen, verzekeringen en abonnementen vallen niet onder het VPT. Deze blijft u net als voorheen zelf betalen. Heeft u specifieke aanpassingen nodig in uw woning? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. Dit geldt ook voor algemene hulpmiddelen zoals een postoel, tillift, draaischijf, etc.

De regieverpleegkundigen van ZorgThuis denken hierbij graag met u mee. Huisartsenzorg, tandheelkundige zorg, geneesmiddelen en medicijnen vallen niet onder VPT. Ook het wassen van kleding komt voor uw eigen rekening.

Aanvraag Volledig Pakket Thuis

Om voor VPT in aanmerking te komen, heeft u een Wlz-indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). U kunt deze indicatie rechtstreeks aanvragen bij het CIZ. Wanneer u hier ondersteuning bij wenst kunt u een beroep doen op het zorgbemiddeling van Zorggroep Liante. Als de Wlz-indicatie is afgegeven, zal het zorgbemiddeling u in contact brengen met de regiewijkverpleegkundige van ZorgThuis om uw wensen en behoeften te bespreken.

Kosten

Het VPT wordt vergoed vanuit een Wlz-indicatie, hierbij betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Via de website van CAK kunt u de hoogte van uw eigen bijdrage (laten) berekenen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via 06 287 497 19.

Meer informatie

Heeft u vragen, wilt u nader kennismaken met de mogelijkheden die het Volledig Pakket Thuis biedt of heeft u hulp nodig bij de aanvraag van uw indicatie?

Neem gerust contact op met het zorgbemiddeling van Zorggroep Liante. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 16:00 uur. Telefonisch: 06 287 497 19. Per mail: zorgbemiddeling@liante.nl

logo_liante_long

ZorgThuis is onderdeel van Zorggroep Liante. ZorgThuis biedt thuiszorg aan ouderen zodat zij langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Wilt u ondersteuning thuis?

Bel ons dan tussen 9.00 – 13.00 uur
via 06 422 144 64 (maandag t/m vrijdag)

Ons zorgaanbod

ZorgThuis biedt de volgende diensten aan:

Vorige
Volgende

Wonen bij Zorggroep Liante

Natuurlijk blijft u het liefste wonen zoals u dat gewend was. Maar wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, is het mogelijk in één van onze locaties te komen wonen. Met alle gemak gewoon bij de hand: verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke zorg, maaltijden en een breed aanbod van activiteiten. Dat zorgt voor een zeker gevoel.